×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lag ska förhindra splittring av äldre par

2011-09-19, Tidningenvision.se

Regeringen vill införa en ny lag som ska göra det möjligt för äldre par att fortsätta leva tillsammans när de flyttar till äldreboende.

För ungefär fem år sedan ändrades lagen så att äldre par har rätt att få bo tillsammans på äldreboende när båda är beroende av äldrevård. Men det hjälpte inte par där bara den ena har behov av äldreboende medan den andra kan klara sig själv. Flera par som splittrade på grund av detta har uppmärksammats i media, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Flera kommuner har redan infört en rätt för den andra parten att flytta in tillsammans med den som behöver vård, men nu vill regeringen infria vallöftet att det ska bli en rättighet i alla kommuner.

Äldreminister Maria Larsson (KD) tror att förändringen kan träda i kraft redan den 1 juli nästa år. Men hon lovar inga nya pengar till kommunerna.

– I ett fall där den enskilde flyttar in och inte har ett vårdbehov så behövs det inga särskilda insatser för det. Han ska naturligtvis betala för mat och för hyra på vanligt sätt. Så det är kostnadsfinansierat på det sättet, säger Maria Larsson till Ekot.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum