×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunala skillnader i barns livsvillkor

2011-09-13, Tidningenvision.se

En av tre flickor känner sig otrygga i kollektivtrafiken. Men det är stora skillnader beroende på var i landet barnen bor. Det visar en rapport från Rädda Barnen.

Rädda Barnen har i rapporten ”Ung röst 2011” intervjuat nästan 25 000 barn mellan 12 och 17 år. Resultatet visar på stora skillnader mellan kommuner bland annat när det gäller barnens upplevelser av otrygghet i bostadsområden och i kollektivtrafiken.

Mer än vart femte barn känner sig sällan eller aldrig trygga i kollektivtrafiken eller i det egna bostadsområdet på kvällen. Dubbelt så många flickor som pojkar känner sig otrygga. Men det är stora skillnader mellan kommunerna.

I till exempel Stockholmsstadsdelarna Spånga/Järva känner sig 20 procent av de tillfrågade barnen sig otrygga i bostadsområdet medan bara 6 procent uppger att de är otrygga i Lund.

-Vi oroas av det tydliga tecknet på att barns och ungas villkor skiljer sig åt så mycket beroende på var i landet de bor. Familjens ekonomi och barnets köns skapar också skillnader i livsvillkor trots att en av grundpelarna i Barnkonventionen är likvärdighet, säger Ola Mattsson, regionchef på Rädda Barnen och ansvarig för rapporten, i ett pressmeddelande.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum