×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunal bostadskö ska bli mer rättvis

2011-09-22, Tidningenvision.se

Insynen och öppenheten i Göteborgs stads bostadskö ska bli bättre för att motverka diskriminering. Det har den politiska majoriteten beslutat.

I går klubbade kommunstyrelsen igenom förslaget från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som innebär att bostadskön på Bostadsplats Göteborg ska bli mer rättvis och mindre diskriminerande.

Det som ska utredas är möjligheten att införa en kö som baseras mer på kötid. Utredningen ska ta fram kostnader för olika modeller och ta fram förslag på hur internbyten kan administreras.

Det ska också bli tydligare vad som avgör vem som får en bostad och att inte slumpen eller rätt efternamn blir avgörande i bostadsjakten.

– Ja, det är ju önskemålet att människor upplever att de har blivit rättvist behandlade. Många medborgare uppfattar inte att situationen är så om jag har ett annat efternamn eller en annan inkomst eller vad det kan vara, säger kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) till Sveriges Radio Göteborg.

Stadsledningskontoret ska vara klara med utredningen innan årets slut.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum