×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

KO: TCO-kampanj kan strida mot lagen

2011-09-02, Tidningenvision.se

Konsumentombudsmannen har inlett en utredning av TCO-kampanjen Facketförändras.nu som ska locka unga till facket.

Konsumentombudsmannen har fått in två anmälningar mot Facketförändras.nu. Det handlar om formuleringar på kampajens webbplats, skriver TCO-tidningen.

Den ena, ”Gratis försäkring kan ge dig 10 000-tals kronor”, var rubrik till en intervju som inte längre finns kvar på webbplatsen. Den andra formuleringen, ”Har du 80 000 kronor som du inte vet om?” handlar värdet av kollektivavtalet.

KO har nu skickat ärendet till TCO som ska få yttra sig i ärendet. TCO:s kommunikationschef Lena Ivö, säger till TCO-tidningen att det var olyckligt att använda formuleringen gratis.

– Ja, och den försvann i maj och vi kommer förstås inte använda den igen, säger hon.

Däremot kommer TCO inte att ta bort de 80 000 kronorna som symbol för kollektivavtalets värde.  

– Den här skrivelsen ger oss en möjlighet att lyfta fram hur bra det är att jobba på en arbetsplats som har kollektivavtal. 80 000 kronor är ett vanligt värde i vanliga inkomstlägen i vanliga TCO-förbundet, säger Lena Ivö till TCO-tidningen.

Ärendet ligger nu hos TCO:s chefsjurist Ingemar Hamskär. Han funderar bland annat på om marknadsföreningslagen gäller i det här fallet.

–Det är självklart att vi ska ha schysta uppgifter på vår webb, men vi är inga näringsidkare och vet inte om marknadsföringslagen gäller i detta sammanhang, säger han.

Joel Westerlund, jurist på Konsumentverket, är dock säker på att lagen gäller.

–Ett fackförbund är inte en näringsidkare, men man måste också granska hur informationen lämnas. Den går ut på att få konsumenter att bli medlemmar i facket och betala pengar i form av en avgift. Då är det avsättningsfrämjande syfte, vilket gör marknadsföringslagen tillämplig på denna kampanj.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum