×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ingen ökad spridning av löner i kommuner

2011-09-06, Tidningenvision.se

Både fack och arbetsgivare är överens om att lönesättningen ska vara individuell och differentierad. Trots det har lönespridningen i landets kommuner inte ökat under de senaste 20 åren.

Medlingsinstitutets lönestrukturstatistik för 2010 visar hur lönespridningen har utvecklats inom olika sektorer sedan 1992. Som mått används en skala där man undersöker hur mycket mer de 10 procent bäst betalda tjänar än de 10 procent som tjänar minst.

För privat sektor, stat och landsting har lönespridningen ökat under perioden och ligger nu över 2. Det vill säga de 10 procent bäst betalda tjänar dubbelt så mycket som de 10 procent lägst betalda.

Kommunerna utgör dock ett undantag. Trots att både fack och arbetsgivare lokalt är överens om att lönerna ska vara individuella och differentierade och SKTF och Sveriges Kommuner och Landsting skrev in det i det centrala löneavtalet redan 2001 har lönespridningen inte ökat.

1992 var spridningen mellan de högst och de lägst betalda kommunanställda 1,6. 2010 var siffran något lägre.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum