×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Industrifacken kräver 3,7 procent

2011-09-05, Tidningenvision.se

Facken inom industrin kräver att lönerna höjs med 3,7 procent nästa år. Industrins avtalskrav brukar bli riktmärke för andra avtalsområden.

Industrins avtalsrörelse har dragit igång och fackförbunden Metall, Unionen, Livsmedelsförbundet, Sveriges ingenjörer och GS presenterade i dag sina gemensamma lönekrav.

De föreslår ett ettårigt avtal med löneökningar på minst 3,7 procent eller lägst 560 kronor i månaden, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Det är mer än i förra avtalsrörelsen, då fackförbunden inom industrin krävde och även fick 2,6 procent.

Facken menar att en löneökningstakt på 3,7 procent är förenligt med Riksbankens inflationsmål och inte äventyrar svensk konkurrenskraft.

Även fackförbundet Vision står i startgroparna för en ny avtalsrörelse där man ska komma överens med arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, om ett nytt löneavtal för över 100 000 kommun- och landstingsanställda.

Enligt det nuvarande avtalet ska gruppen i genomsnitt få ett lönelyft på 3,5 procent fördelat på två år.
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum