×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Högsby får mest per kommuninvånare

2011-09-20, Tidningenvision.se

Sollentuna, Lidingö och Täby är förlorarna när regeringen har räknat ut de nya utjämningsbidragen som ska jämna ut skillnaderna mellan rika och fattiga kommuner.

Tanken med utjämningssystemet är att skapa likvärdiga ekonomiska förutsättningar för hela landet. På så sätt ska kommunerna kunna ge sina invånare en jämngod service oberoende av skattekraft och strukturella kostnader som inte kan påverkas.

När bidragen för 2012 presenteras står det klart att förlorarna finns bland Stockholms kranskommuner.  Sollentuna får 1 766 kronor mindre per invånare att röra sig med, Lidingö 1 691 kronor och Täby 1 191 kronor.

Vinnarna finns bland de mindre kommunerna ute i landet. Småländska Högsby får 2 479 kronor mer per invånare, Ydre får 2 258 kronor och Vilhelmina 2 215 kronor.

Förslaget kommer från en helt enig riksdagskommitté och kommer med största sannolikhet att godkännas.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum