×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Het start för Vision

2011-09-07, Tidningenvision.se

”Festar ni upp medlemmarnas pengar?” Visions förtroendevalda har både fått diskutera nya namnet och ta emot hård kritik för fackets fest.

– Det är delade åsikter om namnet. Kaxigt, tycker en del, medan andra undrar om det har med television att göra, säger Anette Olsson, medicinsk sekreterare vid Helsingborgs lasarett och fackligt aktiv som vice sektionsordförande.

Liksom flera andra förtroendevalda som Tidningen Vision talat med har hon fått reaktioner från medlemmar. Dels om namnbytet från SKTF till Vision, dels om kostnaden för jubileumsfesten i fredags som gick lös på fyra miljoner kronor.

– Visst är det reaktioner. Men när man för en gångs skull ordnar en sådan fest ska det vara något som gör intryck. Och det gjorde det på mig och andra som var där, säger Anette Olsson.

På Tidningen Visions hemsida har det varit het debatt sedan tidningen Expressen och andra media i måndags spred nyheten om kostnaden för fackets jubileumsfest. En del röster är positiva, men majoriteten är negativa. Och förtroendevalda beskriver också hur de möter kritiska medlemmar.

– Det är klart att vi får frågor om vi festar upp medlemmarnas pengar. Men det går att prata om, och jag förklarar att det handlar om sju regionkonferenser samtidigt med ett 75-årsjubileum, säger Jenny Johansson, sektionsordförande för Vision på sociala resursförvaltningen i Göteborgs stad. Under måndagen och tisdagen har hon varit på 41 olika arbetsplatser och träffat både medlemmar och andra kommunanställda som inte är med i facket.

Har någon sagt att de ska gå ur facket?

– Om man är missnöjd med vad facket gör kan nog en sådan här sak leda till att man går ur. Men vi har en bra relation med våra medlemmar, är ute och möter dem dagligen och är noga med att föra ut vad vi faktiskt gör lokalt. Jag har inte fått några sådana reaktioner, säger Jenny Johansson.

Några av de förtroendevalda Tidningen Vision har talat med har inte fått några negativa kommentarer alls. Andra har fått enstaka samtal eller mejl.

– Man får en del skämtsamma kommentarer om fackpampar. Annars har det varit en person som sagt att det är bedrövligt att facket gör av med pengar på det här sättet, säger Sten Öberg, avdelningsordförande i Gävle.

Vad svarar du?

– Jag förklarar att om det är ett 75-årskalas måste det ju kosta en del.
I Karlstad tog Visions avdelningsordförande Ene-Lee Johansson själv upp frågan om kostnaden för festen på ett möte med medlemmar.

– Jag har inte fått några negativa reaktioner alls. Men många är nyfikna på det nya namnet. Och det är lite speciellt här. Vårt nya telefonsystem heter nämligen också Vision, och till och med jag har blandat ihop dem, säger Ene-Lee Johansson.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum