×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hård kritik mot flyktinghem för barn

2011-09-01, Tidningenvision.se

Socialstyrelsen riktar hård kritik mot ett hem för ensamkommande flyktingbarn i Östersund. Kritiken handlar bland annat om att barn har straffats och kränkts.

Boendet Reveljen är det tredje av kommunens hem för flyktingbarn  som får kritik skriver Östersundsposten.
I sitt beslut återger Socialstyrelsen barns berättelser om att de till exempel fått böta 350 kronor om de dröjde för länge med städning.

Socialstyrelsen är kritisk mot den så kallade konsekvenspedagogiken som bland annat används för missbrukare och kriminella.

Boendet måste enligt Socialstyrelsen genast sluta använda metoderna eftersom de upplevs som kränkande av ungdomarna och saknar vetenskapliga belägg.

Socialstyrelsen har också beslutat att kommunen måste säkerställa att de som är ansvariga för verksamheten ska vara välutbildade och kunniga och ha minst 120 högskolepoäng.

Kommunen ska också se till att det finns genomförandeplaner och att ungdomarna hela tiden är informerade och delaktiga i det som sker i verksamheten. ”Ensamkommande barn och ungdomar har samma rättigheter och ska behandlas på samma sätt som svenska barn och ungdomar”, skriver Socialstyrelsen i beslutet.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum