×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Häftiga skyfall sätter press på kommuner

2011-09-09, Tidningenvision.se

Ett varmare klimat med allt häftigare regn kan bli en börda för landets kommuner. Ett skyfall över Kungsbacka har satt hård press på kommunens VA-verksamhet.

På kvällen den 14 augusti föll 73 millimeter regn över Kungsbacka. 200 fastigheters källare översvämmades. Denna typ av häftiga regn, som förväntas bli vanligare vid ett varmare klimat, kommer att sätta hård press på kommunernas VA-anläggningar.
–När det kommer extrema mängder regn på kort tid, då finns det inget kommunalt ledningsnät som klarar av det, säger Anders Jansson, VA-chef i Kungsbacka, till kommunens hemsida.

Flera fastighetsägare kräver nu att kommunen ska betala självrisken för översvämningsskadorna. Ledningsnätet var inte tillräckligt dimensionerat, menar de. Frågan utreds just nu och skulle fastighetsägarna få rätt innebär det stora kostnader för kommunen. VA-personal i Kungsbacka spolar just nu ledningar och granskar de delar av VA-nätet som var hårdast utsatta under skyfallet.

Även i andra delar av Halland kom stora regnmängder den 14 augusti.
Lennart Lorick, VA-chef i Halmstad och Laholm, menar att de ledningar som byggs i dag är bra och att problemen finns i de ledningsnät som lades ut på 50-, 60- och 70-talen.
–Vi tror att vi alltid är skyddade från naturens nycker, men det är vi inte, säger han till Sveriges Radio Halland.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum