×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flickor frias för hämnd på socialsekreterare

2011-09-02, Tidningenvision.se

Två flickor som tidigare har dömts för att ha hämnats på en socialsekreterare på Facebook frias nu av hovrätten. Orsaken är att det inte går att avgöra vem som gjorde vad.

De två flickorna, som då var 16 år, var missnöjda med sin socialsekreterare och kopierade därför hennes profil på Facebook och lade upp falska uppgifter på en ny sida. Enligt Smålandsposten lade de också upp en Youtubelänk till ”Smurfarnas knarksång ” på sidan.

Tingsrätten dömde flickorna till ungdomsvård för att ha ofredat socialsekreteraren. Under rättegången sade den ena flickans advokat enligt Smålandsposten att alla som har ett konto på Facebook har gett upp en del av sin privata integritet och får räkna med att liknande saker händer.

Flickorna åtalades för att de tillsammans och i samförstånd gjort den falska Facebooksidan. Men i hovrätten sade båda flickorna att de agerat på egen hand och att den andra ljuger när hon också erkänt.

Men trots att båda flickorna erkänt går det enligt hovrätten inte att avgöra vem som har gjort vad och därför frias båda flickorna.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum