×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fast jobb på ungas önskelista

2011-09-13, Tidningenvision.se

84 procent av alla visstidsanställda unga vill hellre ha ett fast jobb, visar Visions nya undersökning. Osäker inkomst och sämre förutsättningar för att skaffa familj är de främsta orsakerna.

Vision har låtit Yougov Opinion göra en undersökning bland personer i åldrarna 20-40 år. Av nära 2 500 personer som jobbar hade 17 procent tidsbegränsad anställning.

Undersökningen visar också att varannan visstidsanställd har haft flera anställningar hos samma arbetsgivare, somliga längre än två år.

TCO har riktat kritik mot att arbetsgivare staplar tidsbegränsade anställningar på ovanpå varandra och anmält regeringen till EU-domstolen. Regeringen har nu föreslagit att anställningsskyddet stärks för visstidsanställda – i framtiden ska en domstol kunna besluta att en anställd som har haft flera tidsbegränsade anställningar hos en arbetsgivare ska få fast anställning.

Fackförbundet Vision vill bland annat arbeta för följade förbättringar för visstidsanställda:
* En månads uppsägningstid (i nuläget har man ingen).
* Månadslön ska gälla redan efter en månads anställning.
*Föräldrapenningstillägg till den som har varit anställd kortare än ett år.
* Har man varit visstidsanställd i mer än tolv månader ska man ingå i löneöversynen.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum