×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dilemmat - Jennie surfar bort tiden

2011-09-06, Tidningenvision.se

Jennie kommer sent och går tidigt. Och så surfar hon runt på datorn mest hela tiden och Facebookar om allt och inget.

Det är länge sedan stämpelkorten försvann från administrativa avdelningen och numer är det förtroende som gäller. Alla ska ta ansvar för att jobbet blir gjort.

Men nu snackas det mycket om Jennie. Inte öppet, men det tisslas. Hon kommer sent och går tidigt. Och så surfar hon runt på datorn mest hela tiden och Facebookar om allt och inget.

Arbetskamraterna surnar allt mer, men ingen säger något. Jennie är dessutom rätt känd för sitt tvära humör och ingen vill bli ovän med henne.

Arbetskamraterna tycker att chefen också borde se att hon smiter, men antingen är han konflikt­rädd eller så har han dålig koll på verksamheten. Och ingen vill vara tjallare och gå till chefen och skvallra. Sånt gör man ju inte. Eller?

Vad ska arbetskamraterna göra?
Situationen har påverkat arbetsklimatet på ett negativt sätt och det har blivit trist  på jobbet.

Vad är ditt råd?
Har du råd att ge arbetskamraterna? Kommentera gärna!

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum