×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig ekonomi skapar oro i kommuner

2011-09-30, Tidningenvision.se

Kraftiga besparingar kommer nästa år att krävas i sju av Örebro läns tolv kommuner. Flera av dem behöver spara mellan 10 och 20 miljoner kronor.

De sju kommunerna med dålig ekonomi är Karlskoga, Lindesberg, Degerfors, Nora, Askersund, Laxå och Hällefors, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Anledningen till budgetunderskotten är att befolkningen i kommunerna minskar, skatteutjämningen förändras och att det tillskott som staten gett kommunerna för att klara den förra ekonomiska krisen upphör.

Enligt radion skapar de krympande resurserna en oro hos dem som arbetar i den kommunala verksamheten att brukare inte ska få den vård de behöver.

I Karlskoga kommun saknas 18 miljoner kronor och ett extra kommunstyrelsesammanträde ska hållas för att diskutera läget.

– Nu har vi under många år hyvlat lite här och där, och jag ser att det inte går att göra på det viset framöver för då står vi i varje budgetprocess i samma läge, utan vi måste göra något radikalt för att komma ner i den nivå vi bör ligga för att klara av det här, säger Niina Laitila, kommunstyrelsens socialdemokratiska ordförande, till Sveriges Radio Örebro.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum