×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bristande uppföljning av missbruksvården

2011-09-13, Tidningenvision.se

Många kommuner är dåliga på att göra uppföljningar av missbruks- och beroendevården. Inte ens var fjärde har undersökt hur klienterna uppfattar vården.

Socialstyrelsens undersökning bygger bland annat på enkätsvar från landets kommuner och stadsdelarna i Stockholm. Göteborg och Malmö. Den visar till exempel att bara 38 procent av kommunerna har undersökt hur klienterna uppfattar vården.

Enligt undersökningen är det 34 procent av kommunerna som mäter hur lång tid det tar att göra en socialtjänstutredning och 42 procent som har gjort en utvärdering av hur väl de tillgängliga insatserna stämmer överens med klienternas behov.

Mona Heurgren, enhetschef på Socialstyrelsen, är kritiskt till resultatet och tycker att många kommuner är för dåliga på att utvärdera sin missbruks- och beroendevård.

–Vi ser att det finns stora brister i kommunernas uppföljningar av de egna verksamheterna. Systematiska uppföljningar är viktiga för att kunna förbättra kvaliteten inom missbruks- och beroendevården, säger hon. 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum