×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre beredskap för utsatta barn

2011-09-22, Tidningenvision.se

Kommunernas har höjt beredskapen för att ta hand om utsatta barn. Samarbetet mellan socialtjänst och skolan har ökat och fler har dygnetruntöppen socialjour. Det visar Socialstyrelsens öppna jämförelser.

I årets mätning svarar åtta av tio kommuner att de har överenskommelser om samverkan mellan socialtjänst, skola och förskola. Förra året var det bara fyra av tio kommuner som hade sådana överenskommelser.

När det gäller socialtjänsten och barnhälsovården uppger över hälften av kommunerna att de samverkar, i fjol var det bara var tredje.

Enligt Socialstyrelsen är ett fungerande samarbete mellan de olika instanserna viktigt för att barn och unga snabbt ska få de insatser de behöver och för att ingen ska falla mellan stolarna.

– Vi ser positiva tendenser. Nu är det är viktigt att kommunerna fortsätter att stärka kvaliteten inom sitt arbete med utsatta barn och ungdomar, säger Petra Otterblad Olausson, chef för Socialstyrelsens avdelning för statistik och utvärdering, i ett pressmeddelande.

Andelen kommuner som har socialjourer med socionomutbildad personal dygnet runt har också ökat det senaste året. Fyra av tio kommuner har nu sådan socialjour för att barn ska kunna få stöd i en akut situation.

De öppna jämförelserna inom barn- och ungdomsvården har tagits fram av Socialstyrelsen och  Sveriges Kommuner och Landsting.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum