×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bäst löneutveckling i Varbergs kommun

2011-09-30, Tidningenvision.se

Medianinkomsten har stigit i Sverige under en tioårsperiod, men förra året sjönk den lite. Bäst inkomstutveckling har Varbergs kommun haft, sämst har den varit i Perstorp.

Medianinkomsten som stigit med 15 procent mellan 2000 och 2010 i Sverige sjönk med en procent förra året jämfört med 2009.

Enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån varierar inkomstutvecklingen för 2000-talets första decennium mellan landets kommuner.

Bäst har utvecklingen varit i Varberg med 23 procents ökning, medan Perstorps kommun har sett en tillbakagång med minus 2 procent.

För storstadskommunerna syns stora skillnader. Stockholm såg en ökning på 17 procent och i Göteborg ökade inkomsterna med 15 procent. Malmö hade däremot en ökning på 6 procent.

Kvinnors och mäns löner har närmat sig varandra något under 2000-talet, men kvinnorna har fortfarande lägre lön. Förra året var den 74,4 procent av männens inkomst, att jämföras med år 2000 då andelen var 72,1 procent och 1991, då kvinnornas inkomst var 67,6 procent av männens.

SCB har tittat på den sammanräknade förvärvsinkomsten för personer som är 20 år och äldre. Då räknas både inkomst av näringsverksamhet och tjänst, som även inbegriper pension, sjukpenning, a-kassa och andra ersättningar från Försäkringskassan.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum