×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avloppsvatten orsakade parasitutbrott

2011-09-01, Tidningenvision.se

Det var avloppsvatten som orsakade parasitutbrottet i Skellefteå kommun. Det visar bygg- och miljökontorets rapport som nu är klar.

- Utifrån våra uppgifter kan ingen specifik smittkälla pekas ut. Det finns flera tänkbara källor som tillsammans, eller var för sig, kan ha varit orsaken, säger Göran Åström, förvaltningschef för bygg- och miljökontoret.

Bygg- och miljökontoret har identifierat flera olika orsaker som kan ha orsakat utbrottet. Bland annat finns ett dagvattenutlopp strax nedströms från vattenverket. Möjligheten finns att avloppsvatten från felkopplade ledningar kan ha tagit sig in i vattenverket.

En annan möjlig orsak är att tekniska problem inne i reningsverket kan ha lett till att reningen inte fungerat ordentligt.
Det var i april i år som parasitutbrottet drabbade Skellefteå.

Kommunen spolar nu rent de sista delarna av vattensystemet och räknar med att kunna friskförklara vattnet i Skellefteå och Skelleftehamn på måndag. Områdena norr om Skellefteå kommer att dröja ett par veckor till. Först därför kan rekommendationen att koka vattnet till dryck, matlagning och tandborstning tas bort.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum