×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arbetsmiljön på 200 äldreboenden granskas

2011-09-14, Tidningenvision.se

Arbetsmiljöverket har inlett en granskning av hur arbetsmiljön ser ut på särskilda äldreboenden. Totalt ska cirka 200 boenden i Mellansverige inspekteras.

Hur ser arbetsmiljön ut för dem som ska se till att de äldre som bor på särskilda boenden har en trygg och säker vardag? Klarar personalen av att göra sina jobb utan att ta skada av jobbet?

Det ska nu Arbetsmiljöverket ta reda på i en stor inspektionsdrive i Mellansverige. Totalt ska om kring 200 boenden inspekteras i år och flera kommer att granskas under de kommande två åren.

Arbetsmiljöverket kommer bland annat att undersöka om det är tydligt klarlagt vem som ansvarar för vad i det fortlöpande arbetsmiljöarbetet. Inspektörerna kommer också att undersöka hur riskbedömningar genomförs, om man dokumenterat detta och vidtagit åtgärder.

Anmälningar om hot och våld är betydligt vanligare inom omsorgen än i arbetslivet i övrigt. Fysisk överbelastning är också en vanlig orsak till olyckor inom äldreomsorgen. Samtidigt är organisatoriska och sociala problem en allt vanligare orsak till de anmälda arbetssjukdomarna.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum