×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställningsstopp i Nybro kommun

2011-09-27, Tidningenvision.se

Nybro kommun inför anställnings och inköpsstopp med omedelbar verkan. Anledningen är ett växande underskott som nästa år väntas landa på 36 miljoner kronor.

För två veckor sedan berättade Tidningen Vision att Marks kommun inför anställnings- och inköpsstopp. Ett underskott på 53 miljoner fick kommunledningen att agera.

Nu meddelar också Nybro kommun att man tar till samma åtgärd. Precis som krisåret 2008 inför kommunen nu anställnings- och inköpsstopp.

Under 2011 beräknas ett underskott för verksamheterna på 14,9 miljoner kronor. Nästa år 2012 tros det bli cirka 20 miljoner.

Skatteprognosen för nästa år ger 16 miljoner mindre att röra sig med. Totalt innebär det 36 miljoner kronor som borde sparas, enligt tidningen Östran.

– Det är ett mycket allvarligt läge och enligt våra styrprinciper måste jag rekommendera åtgärder omgående, säger Nybros kommunchef Jan Lagerqvist till tidningen.

Han anser att det växande underskottet i verksamheterna främst beror på att kommunen totalt sett har för många anställda. Han konstaterar att omsorgen i Nybro kommun har betydligt fler anställda än i jämförelsekommunen Alvesta.
 
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum