×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Almega vill ha frysta ingångslöner

2011-09-21, Tidningenvision.se

Frys ingångslönerna, lätta på turordningsreglerna och stopp för kollektiva lönepåslag. Så ser arbetsgivarorganisationen Almegas krav inför den stundande avtalsrörelsen ut.

I dag gav sig Almega in i avtalsrörelsen. Bland kraven på de kommande avtalen finns bland annat att lönerna ska sättas lokalt utan några individgarantier, färre regleringar i avtalen, frysta ingångslöner och upplättade turordningsregler.

Vision har omkring 5 000 medlemmar som arbetar i företag som är anslutna till Almega. Det handlar till exempel om privata vårdföretag, behandlingshem, företagshälsovårdsföretag och skolor. Inga av dessa berörs dock i årets avtalsrörelse, deras löneavtal för i år och 2012 är redan klara.

–Det här är riktat mot LO:s och Unionens medlemmar, vi känner oss inte hotade av de här utspelen, säger Kjell Svahn på Visions enhet för löner och yrkesvillkor.

Visions medlemmar har redan sifferlösa avtal som förhandlas lokalt. Kravet på frysta ingångslöner är inte heller något som bekymrar Kjell Svahn.

–Ingångslönerna för våra medlemmar styrs redan av marknaden och inte av något avtal, säger Kjell Svahn.

Vad säger du om att Almega vill ha upplättade turordningsregler då?

–Det är bara trams, vi ger oss inte in i något köpslående om de reglerna.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum