×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision vill inte ha uppdelad tandvård

2011-10-03, Tidningenvision.se

Tandsköterskor riskerar att bli av med jobbet om specialisttandvården återgår i landstingets regi. Vision motsätter sig beslutet att dela upp folktandvården i Västmanland.

Den rödgröna majoriteten i Västmanland har beslutat att bryta ut specialisttandvården ur bolaget Folktandvården i Västmanland AB och låta den bli en egen enhet inom landstinget vid årsskiftet.

Politikerna vill därigenom förhindra att specialisttandvården eventuellt upphandlas av en privat aktör.

50 tandsköterskor skulle beröras av flytten och Visions klubbordförande Mikael Stillman befarar att tandsköterskorna skulle löpa större risk att sägas upp vid brist på arbete eftersom den nya arbetsplatsen skulle bli avsevärt mindre.  

–I dag finns ett behov av specialisttandläkare. Kommer det inte in några snart dröjer det inte länge innan tandsköterskornas jobb är i farozonen. Då är Las-kretsen väldigt liten eftersom landstinget inte bedriver någon annan tandvård, säger han.

Istället anser Mikael Stillman att hela folktandvården bör tas tillbaka i landstingets regi.

– I dag är vi så hårt hållna av landstinget att det inte går att bedriva ett vanligt bolag. Då är det bättre att hålla ihop tandvården och flytta tillbaka den till landstinget, säger han.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum