×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Vi har olika syn på landstingets framtid”

2011-10-04, Tidningenvision.se

I går fick landstingsdirektör Karin Welin i Sörmlands landsting sparken. Förklaringen är olika syn på landstingets framtid – inte misstankarna om brott i den uppmärksammade arvodesaffären.

– Jag och den politiska ledningen har olika syn på landstingets framtida utveckling. Då är det här enda vägen, säger hon.

Karin Welin har varit landstingsdirektör sedan 2009 och har dessförinnan arbetat flera år inom landstinget, bland annat som förvaltningschef och kanslichef.

Hennes tid på direktörsstolen har präglats av svallvågorna efter avslöjandet att flera politiker och politiska sekreterare fick höjda arvoden utan att formella beslut hade tagits i fullmäktige.

Enligt revisionsfirman PwC handlade det om drygt två miljoner kronor för mycket som betaldes ut – i en tid då landstinget dignade under sparbetingen.

Nu är Karin Welin misstänkt för inblandning i arvodesaffären och är kallad till polisförhör. Det är dock inte anledningen till att hon tvingas bort, säger hon själv.

– Nej, det har ingen koppling. Det där är en gammal historia som utspelade sig före min tid som landstingsdirektör.

Landstingets officiella förklaring är att Karin Welin tvingas bort för att ”landstinget ska komma vidare i sin förnyelseprocess”.

Den bilden bekräftar Karin Welin i stort:

– Ja, vi har olika syn på landstingets framtida utveckling och då är det här enda vägen, säger hon.

Vad är det för frågor som ni är oense om?

– Jag vill inte gå in på några detaljer. Jag kan bara konstatera att det handlar om viktiga framtidsfrågor.

Enligt sitt anställningsavtal har Karin Welin rätt till ett års bibehållen lön. Om hon får ett nytt jobb minskas lönen med samma summa som lönen på det nya jobbet.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum