×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Var fjärde vill flytta missbruksvården

2011-10-24, Tidningenvision.se

Landstingen bör ta över huvudansvaret för missbruks- och beroendevården. Det menar en fjärdedel av alla remissinstanser som har fått tycka till om missbruksutredningen.

I våras presenterades förslag på hur framtidens missbruks- och beroendevård ska se ut. Enligt utredningen ska ansvaret för psykosocial behandling flyttas över från kommunerna till landstingen.

Utredaren Gerhard Larsson menar att det blir effektivare om insatserna för medicinsk behandling och psykosociala insatser samlas hos en huvudman.

Remisstiden gått ut och 106 instanser har gett sin syn på förslaget. 25 av dessa vill att landstinget ska ha huvudansvaret för missbruks- och beroendevården, däribland Sveriges läkarförbund, Folkhälsoinstitutet och Brukarföreningen.

Elva instanser vill att socialtjänsten ska ha kvar sitt ansvar eller få utökat ansvar. TCO menar, liksom Vision, Sveriges Kommuner och Landsting och Socialstyrelsen, att den psykosociala behandlingen bör fortsätta i socialtjänstens regi.

Kritiken mot att landstingen tar över handlar i de flesta fall om att det finns en risk för att vården blir mer inriktad på medicinska lösningar och att den helhetssyn som genomsyrar socialtjänstens insatser försvinner.

Övriga remissinstanser är splittrade, tycker inte till om frågan eller vill ha samma upplägg som i dag.
 
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum