×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tung arbetsbörda för socialsekreterare

2011-10-10, Tidningenvision.se

Åtta av tio socialsekreterare anser att de har så hög arbetsbelastning att de inte hinner med sina arbetsuppgifter. Det visar en ny rapport som Akademikerförbundet SSR har gjort.

450 socialsekreterare har fått svara på frågor om sin arbetssituation. Fram träder bilden av en yrkesgrupp som har fått allt fler arbetsuppgifter och klienter, men inte mer resurser i motsvarande takt.

83 procent uppger att arbetsbelastningen är så hög att de inte hinner med sina arbetsuppgifter. 62 procent säger att kommunens beredskap för ett ökat antal ärenden är dålig.

Nästan hälften anser att det ökade trycket gör att kvaliteten och rättssäkerheten är i fara.

– Vi hade en förhoppning om att arbetsbördan skulle minska för yrkesgruppen men ökningen av försörjningsstödet har istället fortsatt sedan hösten 2008. Många kommuner har inte planer på att anställa fler socialsekreterare trots den tuffa arbetsmiljön, säger Christin Johansson, ordförande i Akademikerförbundet SSR, i ett pressmeddelande.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum