×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tandsköterska fick stöt av utrustning

2011-10-17, Tidningenvision.se

En tandsköterska som arbetar vid Kalmar läns landstings mobila tandvårdsenhet fick en kraftig stöt när hon tog i en plåtbricka på sin arbetsplats. Händelsen utreds nu av Socialstyrelsen.

Folktandvården i Kalmar läns landsting har två mobila enheter som transporteras i släp och kan monteras upp i till exempel skolor som har långt till närmaste klinik.

När tandsköterskan som arbetar i mobila enheten vid en skola i Kristdala tog med båda händerna i brickbordet i plåt fick hon en kraftig stöt, skriver Västerviks tidning.

Enligt tidningen blev tandsköterskan rejält omtumlad och fick hjälp att uppsöka sjukvård. Hon fick dock inga skador av händelsen.

Verksamheten stoppades på båda mobila enheterna och en utredning gjordes. Folktandvården gjorde bedömningen att händelsen ”kunnat orsaka dödsfall eller allvarligt försämrad hälsa”.

Enligt tandvårdschefen Anders Nylander är felet nu åtgärdat och ska inte kunna hända igen. Utredningen visade att ett kretskort var felkonstruerat.

- Det fick till följd att brickbordet blev strömförande när kontakten i väggen vändes åt ett av de två möjliga hållen. Det var alltså otur att det blev åt fel håll den här gången. Men så här får det givetvis inte vara, säger Anders Nylander till tidningen.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum