×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stort underskott hotar Värmlands landsting

2011-10-05, Tidningenvision.se

Värmlands landsting visar ett underskott på drygt 70 miljoner kronor för årets första månader. Ökade personalkostnader och inflyttning i nya lokaler är några av orsakerna.

Inflyttningen i nya lokaler vid Centralsjukhuset i Karlstad och införandet av ett nytt journalsystem gjort vården bättre, men det har också drivit upp personalkostnaderna. Så förklarar landstingsledningen underskottet på 71 miljoner kronor under årets första månader. Samtidigt har även kostnaderna för hyrläkare ökat.

Nu säger landstingsdirektören Hans Karlsson att landstinget måste strama åt för att få ner underskottet så mycket som möjligt inför 2012.

-Vi måste klara det. Dels med respekt för den budget som de folkvalda gett oss, men också för att ha ett drägligt utgångsläge inför 2012 och de nästkommande åren då intäkterna på grund av hotande lågkonjunktur beräknas falla ytterligare, säger Hans Karlsson, i ett pressmeddelande

Landstinget har ännu inte presenterat några konkreta åtgärder för att minska underskottet.  

–Alla har nu ett skarpt uppdrag att göra allt man kan för att hjälpas åt att få landstingets totala budget att gå ihop, säger hälso- och sjukvårdschefen Gunilla Andersson.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum