×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stopp för byråkratiskt språk i Sundsvall

2011-10-31, Tidningenvision.se

Nu är det slut på krångliga byråkratiska ord som varken medborgare, politiker eller tjänstemän förstår. I alla fall i Sundsvall där en ny språkpolicy har tagits fram.

”Nämnden beslut att nämnden påtalar att det är ytterst olämpligt att som nu skett genomföra ett köpa av tjänst eller vara innan erforderliga beslut tagits”. Radio Västernorrland bjuder på ett exempel ur ett offentligt dokument från Sundsvalls kommun.

- I grunden handlar det om en demokratifråga, att alla förstår vad en kommun vill, säger Christina Lindqvist, informatör på kommunen, till radion.

Hon berättar att det ofta är svårt även för politikerna att förstå innehållet i de dokument som ska användas som underlag för deras beslut. Därför ska Sundsvall nu införa en språkpolicy som ska göra offentliga handlingar tydligare, enklare och begripligare.

- De flesta förtroendevalda är fritidspolitiker. De har inte särskilt mycket tid att läsa alla handlingar. Det är klart att det är jättesvårt även för dem att förstå sådant här.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum