×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sparkad stiftsjurist får miljonskadestånd

2011-10-27, Tidningenvision.se

Karlstad stift döms att betala drygt en miljon kronor till en avskedad jurist. Arbetsdomstolen anser inte att stiftet hade rätt att sparka honom.

Juristen avskedades 2007 med motiveringen att han flera gånger misskött sitt jobb eller inte utfört sina uppgifter alls, och att han uttalat sig kränkande om biskopen. Stiftet anförde också att han tagit ut oskäligt mycket facklig tid, och att han begärt och fått lönetillägg för övertidsarbete trots att han hade oreglerad arbetstid.

Juristen förlorade i tingsrätten, men överklagade till Arbetsdomstolen som nu ger honom rätt. Enligt AD har arbetsgivaren varken haft grund för att avskeda eller säga upp honom. Domstolen anser visserligen att det är klarlagt att juristen misskötte vissa av sina arbetsuppgifter. Men om en arbetsgivare tycker att en anställd gör ett så dåligt jobb att de vill sparka honom så måste han få en tydlig varning. AD konstaterar att arbetsgivaren hade samtal med juristen, men att man inte klart och tydligt upplyste honom om att han riskerade att förlora jobbet.

AD ogiltigförklarar avskedandet och dömer stiftet att betala juristen ett allmänt skadestånd på 100 000 kronor plus ekonomsikt skadestånd för utebliven lön, sammanlagt drygt en miljon kronor.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum