×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKTFs a-kassa sänker medlemsavgiften

2011-10-04, Tidningenvision.se

SKTFs a-kassa sänker medlemsavgiften från 129 till 119 kronor i månaden. Anledningen är att färre medlemmar är arbetslösa.

Medlemsavgiften till a-kassan består av en grundavgift och en arbetslöshetsavgift. Arbetslöshetsavgiften går direkt till staten och påverkas av hur stor andel av medlemmarna som är arbetslösa. Den delen av avgiften sänks nu med 10 kronor i månaden på grund av att färre medlemmar saknar arbete.

Sänkningen, som gäller från 1 oktober, innebär att grundavgiften är 108 kronor och arbetslöshetsavgiften 11 kronor i månaden.
SKTFs a-kassa kommer liksom fackförbundet SKTF att byta namn inom kort. Det kommer troligen att ske under hösten.

Sedan avgifterna till a-kassan chockhöjdes 2007 har den totala medlemsavgiften i SKTFs a-kassa sänkts från
331 kronor i månaden till 119 kronor.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum