×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rutavdrag blir billigare än hemtjänst

2011-10-06, Tidningenvision.se

Rutavdraget riskerar att konkurrera ut hemtjänsten bland äldre som inte har så stort hjälpbehov. Det hävdar Sture Henriksson, tidigare socialdirektör i Järfälla.

1712 kronor i månaden. Det är taket för hur mycket hemtjänst får kosta en äldre person. Men för en person som bara behöver hjälp några timmar i månaden kan insatsen bli dyr, timtaxan för de första timmarna ligger ofta på 200-300 kronor i timmen. Och med sådana kostnader blir det billigare för den äldre att anlita ett privat företag och använda rutavdraget, menar Sture Henriksson och Bror Önstorp, tidigare omsorgschef i Linköping, i en debattartikel på Dagens Samhälles debattsajt.

Enligt debattörerna blir kostnaden för en timmes städning eller tvätt runt 160-170 kronor om man använder rutavdraget.  Enligt Skatteverkets definition av vilka tjänster som är okej att göra rutavdrag för ryms också det mesta som hemtjänsten i dag erbjuder såsom ledsagning, av- och påklädning och matlagning.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum