×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Piteå kommun polisanmäler chef

2011-10-19, Tidningenvision.se

Piteå kommun och Norrbottens landsting har polisanmält en chef som misstänks ha utnyttjat sin position för personlig vinning.

Enligt kommunchefen i Piteå Mats Berg började den polisanmälda personen en provanställning i ett projekt som delfinansieras av Norrbottens landsting i våras. Efter en tid fattade kommunledningen misstankar att det förekom oegentligheter.

–Vi såg en del konstigheter i vårt internkontrollsystem och tog upp det med personen i fråga men fick inget riktigt bra svar, säger Mats Berg.

Kommunen anlitade en extern konsult som fick i uppdrag att undersöka vad som hänt och kunde konstatera att det fanns skäl att göra en polisanmälan.

Mats Berg vill inte tala om vad som hänt eller vilken verksamhet det rör sig om.

–Vi misstänker att personen i fråga har utnyttjat sin ställning för personlig vinning i samband med köp av varor och tjänster.

Är det mycket pengar det handlar om?

–Det vill jag inte heller uttala mig om men det är tillräckliga belopp för att polisanmäla.

Chefen jobbar inte längre kvar i kommunen. Provanställningen avslutades sista september.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum