×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personalen kan förlora gratiskaffet

2011-10-31, Tidningenvision.se

Omsorgen i Hedemora kommun överväger att dra in gratiskaffet för personalen. Arbetsgivaren vill ha 40 kronor i månaden av kaffedrickarna.

Vård- och omsorgsnämnden har räknat ut att personalen dricker kaffe för nästan 300 000 kronor om året. Nu vill nämnden att de anställda ska börja betala för kaffet, annars går budgeten inte ihop.

– Budgeten blir ju allt tajtare, säger omsorgsnämndens ordförande Per Jansson (S), till Dalarnas tidningar.

I budgetförslaget finns en kalkyl på hur mycket pengar som skulle sparas, om de cirka 675 anställda skulle betala. Om 75 procent av personalen dricker kaffe och får ett månatligt löneavdrag på 40 kronor skulle förvaltningen få in 250 000 kronor om året.

Motsvarande siffror visar att socialförvaltningen skulle kunna få in 48 000 kronor.

Men om kommunen ska börja ta betalt för kaffet måste alla förvaltningar ställa upp enligt Per Jansson. Villkoren ska vara lika för alla som jobbar i kommunen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum