×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Partner och pengar påverkar pensionering

2011-10-11, Tidningenvision.se

Viljan att arbeta till 65 år eller längre styrs främst av ekonomin och vad närmast anhöriga tycker. Även chefens inställning har betydelse, enligt en ny studie.

Partnerns och vännernas attityd har större betydelse för beslutet att skjuta fram pensioneringen än den fysiska arbetsmiljö. Det visar en undersökning bland anställda i sjukvården i Skåne som gjorts av Arbets- och miljömedicin vid Lunds universitet.
Av de 1792 läkare, sjuksköterskor, läkarsekreterare med flera i åldern 55–64 år som tillfrågats uppger 54 procent att de kan, och 38 procent att de vill arbeta till 65 år eller längre.

Svaren visar att hälsan, ekonomin och partnerns och vännernas inställning har störst betydelse när det gäller synen på om man både kan och vill jobba vidare. Arbetsmiljön och arbetstakten spelar in i bedömningen om man anser sig kunna klara att  jobba till 65 år eller längre. Samtidigt är det chefens inställning till äldre arbetskraft och arbetstiderna som har betydelse för om man verkligen vill arbeta så länge.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum