×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting slarvar med räkningar

2011-10-13, Tidningenvision.se

Landstingen är dåliga på att betala räkningar i tid. Tillsammans har de flera hundra betalningsanmärkningar hos kronofogden.

Trängselskatter, morgontidningar, apoteksräkningar och hotellnotor. Listan på obetalda räkningar som hamnat hos kronofogden är lång.

Totalt har de 20 landstingen 358 betalningsanmärkningar hos kronofogden. Då har landstingen struntat i att betala trots flera påminnelser och inkassokrav, skriver Dagens Nyheter.

Värst är Stockholms läns landsting med 86 ärenden. Västra Götalandsregionen, som är näst sämst har hälften så många betalningsanmärkningar, 42 stycken.

Eva-Karin Senette, ekonomichef på landstingsstyrelsens förvaltningsavdelning i Stockholms läns landsting, SLL, förklarar de många betalningsanmärkningarna med att landstinget är en stor och decentraliserad organisation.

–Det är mycket felaktigheter på grund av att fakturaadresser inte är korrekta. SLL ser allvarligt på betalningsanmärkningar och vi arbetar för att betala korrekta fakturor i tid, säger hon till DN.

Stefan Ackerby, biträdande chefsekonom på Sveriges Kommuner och Landsting, tycker inte att förklaringen att landstingen är stora organisationer håller.

–Det är en förklaring men inte en ursäkt. Vi ska träffa ekonomicheferna i landstingen den här veckan och får nog ta upp den här frågan, säger han till Dagens Nyheter.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum