×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Läkarsekreterare i Sundsvall larmar

2011-10-04, Tidningenvision.se

Senaste året har antalet läkaresekreterare halverats på medicinkliniken på Sundsvalls sjukhus. Nu växer journalhögarna och personalen slår larm om att både patientsäkerhet och arbetsmiljö äventyras.

Som en konsekvens av landstinget Västernorrlands dåliga ekonomi har antalet läkarsekreterare på länssjukhuset i Sundsvall minskats rejält. På medicinkliniken har antalet bantats från 22 till 12. Samtidigt har arbetsuppgifterna ökat.

Just nu väntar över 2300 läkardiktat på att bli utskrivna, skriver Dagbladet.

Visions ombud Cathrine Höglund varnade redan för ett år sedan att personalstyrkan skulle vara för liten för att hinna skriva ut journalerna i tid.

– Och tyvärr fick jag rätt, säger hon till Dagbladet.

Läkarsekreterarna menar att det växande antalet outskrivna diktat är allvarligt ur patienternas perspektiv.

– Ibland kan det dröja så lång tid att innan vi skickar ut ett provsvar att patienten måste göra om proverna eftersom resultaten blivit inaktuella, säger Cathrine Höglund.
 
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum