×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kostchef frias från mutåtal

2011-10-20, Tidningenvision.se

Kostchefen i Sundsvalls kommun friades i dag från misstankar om mutbrott. Chefen åtalades efter avslöjandet att kommunala chefer blivit bjudna på middagar och alkohol av kommunens leverantörer.

Det var för två och ett halvt år sedan Sundsvalls tidning avslöjade att chefen för kommunens kost- och städenhet och andra chefer blivit bjudna på middagar av leverantörer vid flera tillfällen, bland annat på Österskärs jakt och konferens. Statsåklagare Nils-Erik Schultz väckte åtal mot kostchefen för mutbrott.

I dag kom tingsrättens dom där kostchefen frias, skriver Sundsvalls tidning. Rätten konstaterar bland annat att chefen inte har blivit mutad då hon inte kunde påverka inköpen från de leverantörer som betalade notorna. Detta eftersom inköpen sköts helt av kommunens upphandlingsenhet.

Rätten anser också att det var nödvändigt att bjuda in kommuncheferna till konferensanläggningen eftersom det inte var praktiskt möjligt för leverantörerna att visa sina produkter i kommunens egna produktionskök .
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum