×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner trötta på arenakrav

2011-10-24, Tidningenvision.se

De senaste årens arenaboom riskerar att knäcka mindre kommuners ekonomi. Det visar en undersökning som SVT Sport gjort.

Många kommunstyrelseordföranden i landet oroar sig över kostnaderna för stora sportarenor. Driftkostnaderna är ett problem för den kommunala kärnverksamheten i en del kommuner. En enkät som SVT Sport gjort visar att i de kommuner arenabyggen varit aktuella de senaste åren är mer än hälften av ordförandena oroade över kraven från elitklubbar och idrottsförbund.

- Investeringsbehoven för arenor på mindre orter kommer inte kunna täcka föreningars publikintäkter, vilket medför att kommunen måste finansiera blivande underskott, säger en ordförande i enkäten.

Nästan hälften av de tillfrågade tycker att klubbar och idrottsförbund måste ta större ekonomiskt ansvar för arenorna. Många oroas över kostnader för belysning, läktare som överstiger publikkapaciteten, restaurangkrav och överdimensionerade pressrum som inte skulle fyllas.

- Förbunden ökar kraven så att små kommuner diskvalificeras för att kunna nå elitnivå. De ställer högre krav på arenor än på den sportsliga prestationen, säger en annan kommunstyrelseordförande.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum