×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner ersätter inte vanvårdade

2011-10-25, Tidningenvision.se

Föreningen Vanvårdad och bortglömd vill att kommunerna betalar ersättning till dem som vanvårdades i fosterhem som barn. Men Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, säger nej.

Nyligen beslutade upprättelseutredningen att personer som vanvårdades i fosterhem mellan 1920 och 1980 ska få 250 000 kronor i statlig ersättning. Men det är inte tillräckligt menar föreningen Vanvårdad och bortglömd, med sina drygt 400 medlemmar, som vill att även kommunerna kompenserar dem ekonomiskt, uppger TT.

Men SKL säger nej, och menar, precis som den statliga upprättelseutredningen, att staten ensam har ansvaret för ersättningar till vanvårdade.

Peter Lindberg, presstalesperson för Vanvårdad och bortglömd, säger till TT att beskedet har gjort medlemmar ”fly förbannade”.

– Vill kommunerna inte göra upp med sitt förflutna har de inget på upprättelseceremonin att göra. Det är inte värt ett skit, säger han till nyhetsbyrån.

Han tror att många av föreningens medlemmar kommer att bojkotta ceremonin i Stockholms stadshus den 21 november.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum