×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunala IT-jobb hotas på Gotland

2011-10-31, Tidningenvision.se

Politikerna i Region Gotland har beslutat att privata företag ska få ta över den kommunala IT-verksamheten. Oron för att förlora jobben är stor bland många av Visions medlemmar.

Regionstyrelsen beslutade i torsdags att göra det möjligt för privata företag att ta över kommunens IT-drift.

–Vi har en förhoppning om att kunna åstadkomma en högre effektivitet. Vi tycker inte att det fungerar som vi vill i dag, säger Hanna Westrén (S), 1:e vice ordförande i regionstyrelsen.

Vad är det som fungerar dåligt?

–Vi som är förtroendevalda får hela tiden vittnesmål om problem och att kostnaderna är höga i förhållande till vad vi får.

I dag sköter kommunens IT-avdelning, med ett 60-tal datatekniker, driften. Kommunens tjänstemän har fått i uppdrag att ta fram ett förfrågningsunderlag med kraven på den nya utföraren. Målet är att en övergång ska kunna ske vid årsskiftet 2012-2013.

Ett 20-tal av dem som arbetar på kommunens IT-avdelning är medlemmar i Vision. Många är nu oroliga inför framtiden, säger Visions huvudskyddsombud Jannice Svensson.

–De är oroliga för att få sämre villkor och kanske bli av med jobben, säger hon.

Regionrådet Hanna Westrén har i dagsläget inga besked om vad som kommer att hända med de anställda när IT-driften privatiseras.

–Det är omöjligt att svara på i dag, men jag hoppas att så mycket som möjligt även i fortsättningen ska ske på Gotland.

Kommer de anställda att erbjudas jobb på företaget som tar över?

–Det kan jag inte svara på eftersom vi inte vet vem som kommer att utföra det här framöver, säger Hanna Westrén.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum