×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kärringkampanj i Jönköping kritiseras

2011-10-20, Tidningenvision.se

I en affischkampanj i Jönköping beskrivs en ung man som en kärring om han kör med dubbdäck. Miljökontorets kampanj får nu kritik från både politiker och fack.

Kör man med dubbdäck river man upp mer hälsofarliga partiklar från vägbanan. Därför uppmanar kommunen nu, på stora affischtavlor, kommuninvånarna att inte köra med dubbdäck i onödan. På en av affischerna syns en ung man med rubriken kärring. Budskapet är en anspelning på resultaten i en undersökning kommunen gjort som visar att yngre män och äldre kvinnor i högre grad än andra grupper kör med dubbdäck.

Kampanjen har väckt känslor. Kommunalrådet Anna Mårtensson (FP) är i Jönköpings-Posten kritisk till kampanjen och menar att ordet ”kärring” är ett ord som ger negativa associationer. Även Carina Einarsson Johnson, Visions avdelningsordförande inom Jönköpings läns landsting, är kritisk till ordvalet.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum