×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Inflationen äter upp löneökningarna

2011-10-12, Tidningenvision.se

Enligt bedömare finns en risk för att löneökningarna i år kan komma att ätas upp helt av inflationen. Det kan till och med bli reallönesänkningar.

Konjunkturinstitutet bedömer att lönerna kommer att öka med 2,7 procent, men samtidigt har konsumentpriserna stigit och inflationstakten i september var 3,2 procent. Det gör att lönerna kan sjunka i år, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Enligt Bo Enegren på Medlingsinstitutet är det ganska små utsikter för att det ska bli reallöneökningar 2011.

– Dels är det att löneökningstakten har bromsat in under 2010 och 2011 på grund av ganska låga avtal, men det beror också på att inflationen i år är högre än vad den har varit de två senaste åren, säger hantill Ekot.

Sedan 1995 har reallönerna i Sverige stigit med 45 procent enligt Medlingsinstitutet och löneutvecklingen har länge varit stadig.  

I år är risken att det blir som på 80-talet och i början av 90-talet. Då var det höga löneökningar, men köpkraften minskade av att det skedde prishöjningar.

Enligt Nordeas privatekonom Ingela Gabrielsson kan de senaste årens skattesänkningar ändå göra att det åtminstone går jämt upp för hushållen. Dock gäller det att hålla i plånboken.

–Ja, det är en lite besvärlig situation nu och jag menar att det är extra viktigt att man har koll på de inkomster och framför allt utgifter man har, och ser om det finns möjlighet att minska på dem i någon mån, säger Ingela Gabrielsson till Ekot.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum