×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Högavlönade män skaffar fler barn

2011-10-24, Tidningenvision.se

Män med hög inkomst skaffar fler barn än lågavlönade. För kvinnor spelar lönen inte lika stor roll för hur många barn de skaffar.

Ojämlikheten mellan män har ökat sedan början 1990-talet. Löneskillnaderna har ökat samtidigt som män med hög inkomst har fler barn än lågavlönade män. Dessutom har antalet barnlösa män ökat.

”För män är det tydligt att högre inkomster gör att man har råd med större familj”, skriver Institutionen för arbetsmarknadspolitisk utvärdering, IFAU, som har undersökt sambanden mellan inkomst och antal barn i en rapport.

Bland kvinnorna är förhållandet lite mer komplext. För högutbildade kvinnor finns inget samband mellan inkomst och barn. Bland lågutbildade kvinnor är det de med lägst lön som har flest barn. Samtidigt har barnlösa kvinnor generellt lägre inkomst än de som är mammor. Skillnaderna mellan kvinnors löner har dock minskat och moderskap har blivit mer jämt fördelat mellan kvinnor med olika utbildning.

Det kan, enligt IFAU, förklaras med att högutbildade kvinnor delvis har avstått från en högre lön och i stället valt att skaffa barn.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum