×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hälften tycker chefen är inkompetent

2011-10-27, Tidningenvision.se

Många pratar bakom ryggen på chefer och kolleger. De vanligaste klagomålen handlar om bristande kompetens och dålig arbetsmoral.

Fakta

Klagomål om chefer
54 % Chefen lyssnar inte
46 % Chefen är inkompetent
41 % Dålig samarbetsförmåga
34 % Orättvis
 

Klagomål om kolleger
64 % Dålig arbetsmoral
52 % Inkompetent
46 % Dålig samarbetsförmåga
45 % Lat
 

Enligt en undersökning som Yougov gjort på uppdrag av Blocket pratar många kolleger bakom ryggen på varandra. Mer än hälften av medarbetarna klagar på att chefen inte lyssnar och nästan lika många tycker att deras chef är inkompetent.

Det vanligaste klagomålet kolleger emellan handlar om dålig arbetsmoral. 3 av 5 tycker att någon kollega inte jobbar tillräckligt hårt. Dålig samarbetsförmåga är också ett vanligt klagomål både när det gäller chefer och andra kolleger. Men det är sällan kollegan får veta om missnöjet.

-Det är oerhört vanligt på våra arbetsplatser att gå bakom ryggen. Vi är rädda för att såra och att själva få kritik, säger Anders Wahlberg, arbetslivspsykolog, till Metro.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum