×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Grönt ljus för Moras spåravgifter

2011-10-21, Tidningenvision.se

Mora kommuns spåravgifter för åkning i preparerade skidspår strider inte mot allemansrätten. Det slår kammarrätten fast i en dom.

Mora kommun beslutade 2009 att införa avgifter av dem som vill åka i de preparerade Vasaloppsspåren vid skidstadion. Beslutet överklagades av en privatperson som ansåg att beslutet stred mot allemansrätten.

Mora kommun fick rätt i förvaltningsdomstolen, och nu avslår även kammarrätten överklagandet. Domstolen anser att avgiften skulle strida mot allemansrätten om kommunen tog betalt för att ge allmänheten tillträde till marken. Men i det här fallet gäller avgiften för den som nyttjar skidspåren, för övrigt är det tillåtet att vistas i området, och även att åka skidor parallellt med spåret utan att behöva betala för det.

Avgiften ska ses som en kostnad för att få nyttja en en tjänst som kommunen tillhandahåller, anser Kammarrätten, som jämför med att någon tar betalt för att till exempel anordna forsränning eller liknande.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum