×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förslag om skydd för visstidare sågas

2011-10-20, Tidningenvision.se

Regeringens förslag på förbättringar för visstidsanställda har inte fallit i god jord. Både fack och arbetsgivarorganisationer ger tummen ner.

I dag kan arbetsgivare stapla olika typer av visstidsanställningar för att slippa tillsvidareanställa arbetstagare. Regeringen har efter EU-kritik föreslagit att personer som har haft flera tidsbegränsade anställningar hos samma arbetsgivare ska kunna få fast tjänst efter beslut i domstol. Både TCO och Vision har tidigare kallat detta förslag för tandlöst.

Nu har flera remissinstanser granskat förslaget och många är negativa, skriver tidningen Lag och avtal.

Svenskt Näringsliv menar att ändringen inte bör genomföras och att regeringen borde ha fortsatt att tillbakavisa EU-kommissionens kritik.

Saco avstyrker regeringens förslag och menar, liksom TCO, att det är för mycket begärt att den enskilda arbetstagaren själv ska gå till domstol för att bevisa att arbetsgivaren missbrukat visstidsanställningar.

Även Uppsala universitet säger nej till regeringens förslag. De menar att det trots ändringarna kommer att vara möjligt att kombinera visstidsanställningar på ett sätt som strider mot EU-rätt.
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum