×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Försiktig optimism om kommunernas ekonomi

2011-10-14, Tidningenvision.se

Kommunerna och landstingen kommer att klara den hotande ekonomiska krisen. Men det behövs inte mycket för att läget ska bli allvarligt. Det konstaterar SKL i sin nya ekonomirapport.

Sveriges Kommuner och landsting, SKL, räknar med att den ekonomiska oron i världen kommer att fortsätta även under nästa år. Det innebär att tillväxten dämpas och att återhämtningen på arbetsmarknaden avbryts.

Men trots det kommer skatteunderlaget till kommunerna och landstingen att fortsätta öka i relativt god takt vilket innebär att de generellt kommer att klara krisen relativt bra.

–Kommuner och landsting med starka resultat i ryggen klarar en sämre intäktsutveckling utan att det behöver bli allvarliga konsekvenser för verksamheten. Men för de som haft svårt att få ekonomin att gå ihop under 2010 är läget inför 2012 bekymmersamt, säger SKL:s  ordförande Anders Knape (M).

Totalt kommer sektorn att göra ett överskott på sammanlagt 2 miljarder kronor under 2011 vilket kan jämföras med förra året då överskottet blev 18 miljarder.

Kommunerna beräknas få ett överskott på 5 miljarder kronor medan det blir betydligt tuffare för landstingen som beräknas få ett sammanlagt underskott på 3 miljarder kronor. Orsaken är att kostnaderna ökar snabbare i landstingen samtidigt som en åldrande befolkning behöver allt mer dyr sjukvård.

SKL:s beräkningar bygger på att skuldkrisen klaras upp. Gör den inte det kan läget snabbt förvärras. Anders Knape tror att kommunerna kommer att vara återhållsamma med utgifterna tills det finns en större klarhet i det ekonomiska läget.

–Det behövs inte så mycket gung i den här båten för att läget ska försämras, säger han.

I nuläget har SKL inga planer på att begära några extra statsbidrag av regeringen. Men Anders Knape säger att regeringen
flaggat för att man är beredd att skjuta till pengar om det skulle behövas.

–Jag har också uppfattat signaler om att det ska snabbare än vad det gjorde förra gången.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum