×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre men bättre djuskyddskontroller

2011-10-03, Tidningenvision.se

Djurskyddstillsynen har blivit bättre sedan länsstyrelserna tog över ansvaret från kommunerna. Men samtidigt görs allt för få kontroller. Det visar en utvärdering från Statskontoret.

2009 övertog länsstyrelserna kontrollen av djurskyddet från kommunerna. Syftet var att kvalitén på djurtillsynen skulle bli jämnare.

Nu konstaterar Statskontoret i sin nya rapport att kvaliteten och rättssäkerheten har ökat, bland annat genom att man infört ett gemensamt arbetssätt.

– Vi kan se att djurskyddsreformen är på rätt väg. Träffsäkerheten och kvaliteten i de djurskyddskontroller som görs har ökat men antalet kontroller är för få, säger Statskontorets generaldirektör Yvonne Gustafsson i ett pressmeddelande.

Statskontoret riktar skarp kritik mot Jordbruksverkets dåliga styrning av verksamheten.

– För att få upp antalet kontroller på kort sikt behövs en tydligare prioritering av arbetet inom berörda myndigheter och /eller tillfälligt ökade resurser, säger Yvonne Gustafsson.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum