×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fagersta polisanmäler församling

2011-10-10, Tidningenvision.se

Fagersta kommun misstänker att Västanfors församling har fått för stora bidrag till sin friskola. Nu polisanmäls församlingen för bedrägeri.

Församlingen har sedan 2002 drivit Lindgårdsskolan och fått kommunala bidrag baserat på hur många barn som går på skolans fritids. Men i fjol fick kommunen nys om att bidragen var för höga och fick efter att ha gjort en enkät till föräldrarna reda på att man betalat ut 1,1 miljon kronor för mycket för läsåret 2009-2010.

– Den summan har de betalat tillbaka. Men när våra revisorer sedan ville göra en granskning av tidigare år fick man inte det, säger Anders Kilström, kanslichef i Fagersta kommun.

Misstänker ni att de fått för mycket pengar tidigare år också?

– Vi vet inte, men vi vill kolla det.

Kommunen har nu polisanmält församlingen för bedrägeri. Församlingen har å sin sida stämt kommunen för att få tillbaka bidraget på 1,1 miljon de anser sig ha tvingats betala tillbaka. Kyrkoherde Henrik Rydberg säger till Svt:s Västmanlandsnytt att kommunen systematiskt trakasserar friskolan.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum