×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få kräver att få lönen omprövad

2011-10-03, Tidningenvision.se

Missnöjd med löneökningen? 4 500 Visionsmedlemmar i privata verksamheter har sedan i våras möjligheten att få sin lön prövad på högre nivå. Hittills har få nappat.

Efter sega förhandlingar tecknade Fackförbundet Vision och Vårdföretagarna i början på sommaren nya avtal för 4 500 medlemmar som arbetar i privat sektor. Avtalet rör anställda på behandlingshem, på vårdcentraler, inom företagshälsovård, äldreomsorg och på läkarmottagningar.

I avtalsmodellen finns en helt ny skapelse som innebär en kombination av två lönemodeller. I grunden är avtalet sifferlöst, vilket innebär att lönen sätts lokalt på varje arbetsplats.

Men den medlem som är missnöjd med det förslag till lön han eller hon fått kan kontakta Vision och kräva en så kallad central konsultation, vilket betyder att lönen diskuteras mellan arbetsgivaren, Fackförbundet Vision och Vårdföretagarna.

Om Vision anser att löneprocessen inte följt avtalet har man rätt att kräva att den lokala lönesättningen ersätts av centralt fastställd löneökning på i snitt 3,5 procent för 2010 och 2011.

Hittills har begäran om central konsultation kommit in från 13 arbetsplatser, varav 12 behandlingshem.

–Vi gick ut med brev till alla 4 500 medlemmar, så jag hade räknat med att fler skulle höra av sig, säger Kjell Svahn, ombudsman på Vision.

Än har det inte hållits några träffar mellan Vision, Vårdföretagarna och arbetsgivarna på de aktuella företagen.

–Det är ett nytt instrument för oss. Så det har tagit lite tid att veta hur vi ska bete oss.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum